Rene Kok wint 25e Wilms Open Grubbenvorst

Op zondag 17 december werd de jubileum editie van het prestigieuze DC Stammi dartstoernooi georganiseerd door het bestuur. Ook deze 25e maal kreeg de organisatie meerdere complimenten van diverse spelers, die we natuurlijk graag horen.
Al ruim voor half tien ’s morgens druppelden vele spelers naar binnen om zich warm te spelen op de 10 wedstrijdbanen van de club.
De wedstrijdorganisatie, bestaande uit het voltallige bestuur; Rik Claassens, Hay Ankone, Menno van Dijk en Frank Theuerzeit, kon voor het koppeltoernooi 24 duo’s laten loten door de computer.

Elke 180-er werd traditiegetrouw weer beloond met een consumptie, gesponsord door kastelein Don Voeten van café Stammineke 2.0. Deze maximum score werd deze dag in totaal 36 keer gegooid door 18 verschillend spelers, die wel van een gratis drankje konden genieten.
Bij de terugkomst van de uitslagen van een van de eerste wedstrijden uit het koppeltoernooi werd na een 100 finish al heel snel een 131 finish genoteerd. Later op de dag in het single toernooi werd deze zelfs precies geëvenaard, maar uiteindelijk weer verbroken met 153 door Stammi speler Jacco van Deurssen, die mede daardoor maar liefst drie keer naar het podium mocht komen tijdens de prijsuitreiking van gevulde envelopjes.

De koppelfinale werd uiteindelijk gewonnen door het koppel Max Heunen en Brian Arts, die in de finale Dennis van der Steen en Oswin Streden versloegen met 4-2. Het winnend koppel nam, behalve twee prijsbekers, een envelop van €80 mee naar huis.

In het single toernooi werden 51 namen op 2 bracket sheets geloot. Door het snelle verloop, kon de finale al rond 17:00 uur worden gespeeld tussen Rene Kok en Oswin Streden, die beide vaker deelnemen aan dit Grubbenvorster evenement. Rene speelde heel vroeger al mee met de DC Stammi jeugdtoernooien, die destijds nog in MFC sporthal ’t Haeren werden gehouden. Hij versloeg Oswin, die ondanks een 110 finish en twee 180-ers gooide in deze partij, deze dag in de grote finale nog redelijk eenvoudig met 5-2.
Rene mocht hierdoor als laatste tijdens de prijsuitreiking naar boven komen met een licht- en geluidshow van Don om de hoofdprijs van €200,- , de grote wisselbeker en de winnaarsbokaal in ontvangst te nemen van ons lieftallige Stammi lid Wilma. Zijn naam prijkt nu naast eerste winnaar Raymond van Barneveld en de twee laatste Duitse winnaars, waarvan Florian Hempel ook dit jaar weer meedoet aan de WK darts van de PDC.

Meerdere Stammi leden deden behalve een gooi naar een hoge eindklassering ook hun best voor de extra prijzen voor DC Stammi deelnemers die de organisatie weer beschikbaar had gesteld. Deze extra prijzenpot van €60 kwam bovenop de €675 die al werd verdeeld.
Van alle deelnemende DC Stammi leden kwamen John Geurts en Jacco van Deurssen beide tot in de achtste finales van het hoofdtoernooi. Het was John echter die één leg meer had gewonnen en daarom een tientje meer kreeg als prijs. Derde was Teun Hendriks, die er een ronde eerder uit lag. Zij ontvingen elk een envelopje van respectievelijk €30, €20 en €10.

Dit jaar was er ook weer een prijs voor de beste dame. Er deden welgeteld drie dames mee aan het singletoernooi. De Grubbenvorsterse Nicole Voesten kwam het verst tot in de achtste finale en mocht zich daardoor de beste dame noemen dit toernooi. Zij kwam later ook een envelop in ontvangst nemen op de bühne.

In de B-ronde, ofwel verliezersronde, won uiteindelijk de jonge Broekhuizenaar Koen Gooren met 4-1 van Karsten Boelens. Hij won daarmee €80,- als eerste prijs. Stammi speler Jordi Wennekers won zijn prijs als één van de verliezend half finalisten.
Het was wederom een geslaagde, gezellige en sportieve dag en we hopen iedereen terug te zien op de 26e editie in 2024.

 

UITSLAGEN 25e WILMS OPEN GRUBBENVORST 2023

Singles Heren Hoofdronde:
1. Rene Kok
2. Oswin Streden
3/4 Joeri Boots
3/4 Jeffrey Kieft

Singles Verliezersronde (B-ronde):
1. Koen Gooren
2. Karsten Boelens
3/4 Tom Geurts
3/4 Jordi Wennekers

Koppels:
1. Heunen – Arts
2. vd.Steen – Streden
3/4 Wennekers – v.Deurssen
3/4 Wolters – Pryste

Beste Stammi spelers:
1. John Geurts -1/8 finale, 8 legs
2. Jacco van Deurssen -1/8 finale, 7 legs
3. Teun Hendriks -laatste 32

Hoogste Finish:
153 Jacco van Deurssen

180-ers:
36x door 18 personen

24 koppel inschrijvingen
51 single inschrijvingen